GALERIJA. Poezijos vakaras „Tarp Gdansko ir Vilniaus“

Rugsėjo 16 d. Vilniaus centrinėje bibliotekoje vyko poezijos vakaras „Tarp Gdansko ir Vilniaus“. Jo metu poetas, teisininkas, filosofas dr. Tomašas Snarskis (Gdanskas, Lenkija) pristatė naujausią eilėraščių rinkinį „Žiemos visada bus baltos“ (Kaunas 2022).

Dalyvavo rinkinio vertėja, rašytoja Birutė Jonuškaitė, poetas ir vertėjas Tomas Taškauskas, renginį vedė poetas, vertėjas Eugenijus Ališanka.
Svečiai iš Gdansko – Gdansko vicemeras Piotr Borawski, Gdansko Tarybos pirmininkė Agnieszka Owczarczak.
Dr. Tomašas Snarskis – lenkų–lietuvių kilmės poetas, teisės mokslų daktaras, advokatas, filosofas, publicistas, puoselėjantis draugystę su Vilniumi ir Lietuva. Jis yra nuolatinis žurnalo „Znad Wilii“ bendradarbis ir žurnalo „Kurier Wileński“ publicistas, Lietuvos lenkų mokslininkų asociacijos narys, taip pat Vilniaus Palaimintojo kunigo Michalo Sopočkos hospiso savanoris ir bendradarbis, kultūros festivalio „Vilnius Gdanske“ meno vadovas.
„Žiemos visada bus baltos“ – pirmoji lietuviškai prakalbinta poeto Tomašo Snarskio poezijos knyga (iš lenkų kalbos vertė Birutė Jonuškaitė).
„Poeto lyrika yra ne tik sociali, kalbanti apie šeimos ir giminės, visuomenės ryšius, kilmę. Eilėse drąsiai liudijama ir tikėjimo patirtis, kuri kviečia skaitytoją susimąstyti ir apie savo tikėjimo (ar netikėjimo) priežastis“, – Tomas Taškauskas.
Renginys skirtas festivaliui „Gdanskas Vilniuje 2022“.