Grupės „Devyni vėjai“ tapybos paroda „Kelionė laiku“

Vasario 5 – kovo 3 d. Vilniaus miesto savivaldybės centrinėje bibliotekoje, Žirmūnų g. 6 eksponuota grupės „Devyni vėjai“ tapybos darbų paroda „Kelionė laiku“.

Lietuvos istoriją esame pripratę matyti juodai baltą – istorinėse nuotraukose, vadovėliuose, kino kronikose. Bet juk nieko nėra spalvingesnio už gyvenimą, ypač, jei pasakojama tapybos kalba!

„Devyni vėjai“ kviečia pasinerti į kelionę laiku ir spalvingai apkeliauti atkurtos Lietuvos šimtametę istoriją per 12 mėnesių. Smagios tarpukario istorijos, pirmieji kartai, skaudūs ir džiaugsmingi mūsų tautos įvykiai, patyrimai, lydėję mus per pastarąjį šimtmetį – šiomis temomis improvizavo grupės „Devyni vėjai“ tapytojai, kurdami šimtmečiui skirtą kalendorių.

13 paveikslų, 13 pamąstymų, interpretacijų svarbiomis, įdomiomis, reikšmingomis ir žaismingomis mūsų istorijos temomis. Kiekvienas paveikslas – tai šimtmečio mėnuo, sava istorija, sava interpretacija ir atskira tapybinė kelionė.

Vilniečių menininkų grupė „Devyni vėjai“ drauge kuria jau daugiau nei dešimt metų. Devynvėjininkus subūrė esminė, bendroji patirtis – Savicko dailės mokykla. Visi „Devyni vėjai“ nariai – šios mokyklos absolventai, kuriuos vienija aistra tapybai ir bendri meno projektai. „Devyni vėjai“ surengė daugiau nei 30 tapybos parodų Lietuvoje ir užsienyje, nuolat dalyvavauja pleneruose, kūrybinėse stovyklose.

Tapybos darbų kalendorius – kasmetis grupės leidinys, skirtas sau ir bičiuliams. Šįkart – dar ir šimtametei atkurtai Lietuvai.
Trečiajame aukšte eksponuojami „Devyni vėjai“ autorių darbai iš vasaros plenerų. Tai – dar viena kelionė laiku. Tik šįkart jau ne šimtu metų atgal, o pusmečiu pirmyn – į vasarą, kurios taip visi pasiilgom.

Gerų patirčių, smagios tapybinės kelionės!